5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta

Dieta v. Dieta v aute

Linkedin Dieta zilnică a multora dintre noi nu conferă un aport adecvat de nutrienți. În dieta v, o deficiență a unora dintre aceștia, considerați vitali, poate afecta sănătatea în diferite moduri, de la dantură și oase, la inimă, sistem digestiv, mușchi, tensiune arterială, greutate și multe altele.

Sfaturile privind nutriția creează deseori confuzie: mâncați mai puțin din alimentul x și mai mult din alimentul y; asigurați-vă că aveți suficient din nutrietul z — dar nu prea mult etc. Care sunt nutrienții de care avem cu adevărat nevoie și în ce cantitate? Și care sunt substanțele nutritive cheie care sunt deficitare la majoritatea oamenilor?

Răspunsurile mai jos, dieta v de un articol publicat de Harvard Medical School.

Format:Diete vegetariene

Deficiențele nutritive Vitaminele și mineralele sunt micronutrienți esențiali pentru ca organismul nostru să funcționeze optim. Deși este posibil să-i obținem, în mare parte, mâncând dieta v, dieta occidentală tipică este săracă în mai mulți nutrienți foarte importanți.

Sus Macronutrientii, precum grasimile, proteinele si carbohidratiinu sunt la fel de importanti precum micronutrientii in cadrul unui regim alimentar sanatos. Acestia din urma sunt vitaminele si mineralele care vin deseori intr-un aport insuficient in dieta epocii hranei nesanatoase. Astfel, daca urmati un regim alimentar bazat pe alimente procesate si mai putin pe fructe, legume sau cereale dieta v, este posibil sa va privati organismul de nutrientii cu adevarat esentiali bunei sale functionari. In prima faza, deficienta in micronutrienti poate conduce la declansarea migrenelor, oboselii accentuate si anxietatii. Ulterior, odata cu trecerea timpului, apar alte probleme de sanatate mai grave, pentru bolile cardiace sau osteoporoza.

Printre cele mai comune deficiențe sunt cele de calciu, magneziu, potasiu și vitamina D, la care se adaugă și lipsa fibrelor alimentare. Nutrienți de bază pentru o alimentație sănătoasă Acești cinci nutrienți trebuie introduși în cantități optime în dieta zilnică, astfel încât să ne menținem o stare de sănătate bună până la adânci bătrâneți.

Cantitățile fiecărui nutrient se bazează pe aportul zilnic de calorii recomandat pentru adulți, bărbați și femei, care nu au nevoie să slăbească sau să ia în greutate.

Cinci nutrienți esențiali pentru sănătate care v-ar putea lipsi din dietă - Accent Montreal

Desigur, nevoile de dieta v sunt individuale, depinzând de stilul de viață al fiecăruia. Totuși, aceste cifre oferă niște estimări rezonabile. Mâncarea este întotdeauna sursa care trebuie privilegiată pentru a ne asigura necesarul de nutrienți. Dacă însă, din varii motive, nu puteți consuma alimentele sugerate mai jos, consultați medicul de familie pentru a vedea dacă suplimentele constituie o opțiune valabilă pentru dvs.

Atenție însă, cantitățile listate pentru aceste alimente nu reprezintă neapărat porțiile zilnice recomandate. Calciu Calciul este mineralul cel mai important și cel mai abundent în organism.

Aproape toate celulele noastre folosesc, dieta v fel sau altul, calciu. Organismul are nevoie de acest mineral pentru circulația sângelui, pentru a mișca mușchii și a elibera hormoni. Calciul ajută, de asemenea, la transportul mesajelor din creier către alte părți ale corpului. El este vital pentru sănătatea dinților și a oaselor, pe care le face puternice și dense.

Oasele sunt, de fapt, rezervorul de calciu al organismului, în sistemul osos fiind depozitată cea mai calivita produse pentru slabit cantitate de calciu. Dacă dieta dvs. Este deosebit de important ca femeile să obțină cantități adecvate de calciu pentru a reduce riscul de osteoporoză șl de a limita incidența fracturilor.

De cât avem nevoie: Doza zilnică recomandată este între 1, și 1, de miligrame mg pentru femei și de 1, mg pentru bărbați. Exemple de alimente bogate în calciu: g de iaurt natur, cu un conținut scăzut de grăsimi: mg; o cană de lapte de soia: cca mg; o cană de spanac gătit: mg; jumătate de cană de tofu: mg.

Ajută, de asemenea, la transportul nutrienților și la eliminarea deșeurilor din celule.

Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta V

O dietă bogată în potasiu ajută la compensarea unora dintre efectele nocive ale sodiului asupra tensiunii arteriale. Rinichii sunt cei care contribuie la menținerea cantității corecte de potasiu în organism.

dieta v dieta 1500 calorii

În cazul bolilor cronice de rinichi, este posibil ca aceștia să nu îndepărteze extra potasiul din sânge. De asemenea, unele medicamente pot crește nivelul de potasiu. În aceste cazuri, este nevoie de o dietă specială pentru a reduce cantitatea de potasiu consumată.

dieta v margele de slăbire

De cât avem nevoie: femei — 2, mg; bărbați — 3, mg. Exemple de alimente bogate în potasiu: o cană de fasole Lima gătită: mg; un cartof mediu la dieta v, cu coajă: mg; o banană: mg; un avocado: mg. Magneziu Magneziul este important pentru numeroase procese care au loc în organism, precum reglarea funcției musculare și nervoase, a nivelului zahărului din sânge, tensiunii arteriale și producției de proteine, os și ADN.

Acest mineral esențial ajută la menținerea unui ritm cardiac constant și susține un sistem imunitar sănătos. El este implicat și în dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor.

De cât avem nevoie: femei — — mg; bărbați — — mg. Exemple de alimente bogate în magneziu: o lingură de semințe de susan: 32 mg; de grame de sfeclă elvețiană sau mangold swiss chard : 81 mg; de grame de semințe de dovleac: mg; de grame de spanac: 79 mg; ciocolată neagră g: mg.

dieta v pastile de slabit chocolate slim

Vitamina D Vitamina D este esențială pentru sănătatea oaselor, promovând absorbția calciului. Vitamina D crește imunitatea și poate reduce riscul apariției bolilor de inimă și a diabetului, dieta v asociată și cu un risc mai mic de cancer în stadiu avansat. Ea contribuie la ameliorarea simptomelor depresiei și poate chiar ajuta la combaterea kilogramelor în plus.

dieta v cum de a pierde doar burta gras

De cât avem nevoie: femei și bărbați până în 70 de ani: unități internaționale UI ; peste 71 de ani: UI. Vitamina D este sintetizată în mod natural prin expunerea la dieta v, însă cum soarele cauzează îmbătrânirea prematură a pielii și crește riscul de cancer de piele, specialiștii recomandă obținerea acestui nutrient în special pe cale alimentară dieta v cu ajutorul unui supliment.

Exemple de alimente bogate în vitamina D: 85 g de somon — între și UI; 85 g de ton în conservă — UI; o cană de lapte de soia neîndulcit — UI; g de iaurt natur, cu un conținut scăzut de grăsimi — UI. Fibrele ajută și la menținerea unei greutăți corporale normale și reduc riscul de diabet, boli de inimă și anumite tipuri de cancer. De cât avem nevoie: femei — între 22 și 28 g; bărbați — între 28 și 34 g. Exemple de alimente bogate în fibre: o cană de fasole neagră: 15 g; o cană de fructe de pădure zmeură, mure, afine : între 6,2 și 8 g; ½ cană de linte: 8 g; 6 prune uscate: 12 g.